Peti sastanak Učeničkog vijeća

PETI SASTANAK UČENIČKOG VIJEĆA

Peti sastanak Učeničkog vijeća Gimnazije Metković održan je 21. siječnja 2013. godine s početkom u 12 sati.

PRISUTNI:

– predstavnici svih razreda
– koordinatorica Senka Rodin, prof.
– prof. Svjetlana Bebić

DNEVNI RED:

 1. Novosti vezane uz projekt „U zdravom tijelu zdrav duh“
 2. Tjedan 3.b
 3. Maturalna zabava
 4. Ekskurzija učenika trećih razreda
 5. Planiranje izvannastavnih aktivnosti
 6. Razno

 

 1. Prof. Svjetlana Bebić obavijestila je članove Učeničkog vijeća o kratkom predavanju u sklopu projekta „U zdravom tijelu zdrav duh“i ekofilma „Voda“. Predavanje će održati učenice Ana Mijić i Matija Mateljak u petak, 26. siječnja, s početkom u 17h u čitaonici.
 2. Idući tjedan (28. siječnja – 1. veljače) tjedan je 3.b. Predstavnik razreda još nije iznio konačnu temu.
 3. Na upit maturanata o detaljima maturalne zabave koordinatorica je rekla da će se pobrinuti da uskoro bude organiziran sastanak Maturalnog vijeća, na kojemu bi se trebali iznijeti svi prijedlozi.
 4. Sve prijedloge vezane uz maturalno putovanje učenici trećih razreda najprije bi trebali razmotriti s razrednicima na razini razreda, a potom na razini škole, po ustaljenom postupku.
 5. Najbrojniji su bili prijedlozi za organizaciju izvannastavnih aktivnosti. Predloženo je, između ostalog, uvođenje filmskog petka, te druženje uz društvene igre („Čovječe, ne ljuti se“, šah…). Prijedlozi su usvojeni i njihova je realizacija povjerena predstavnicima 2.a, 3.d, 4.a i 4.d
 6. Na kraju sastanka predstavnici su izrazili određene primjedbe. Maturanti smatraju da se odluka o otvaranju stražnjih vrata tijekom kišnih dana, donesena na jednom od prethodnih sastanaka, ne poštuje. Osim toga, učenici traže da donji dio trenirke postane regularan dio opreme za sat TZK. Ove primjedbe trebale bi biti riješene na jednom od sljedećih sastanaka.

ZAPISNIČAR: Mira Knežić

Četvrti sastanak Učeničkog vijeća

Četvrti sastanak Učeničkog vijeća Gimnazije Metković održan je 14. studenoga 2012. godine s početkom u 12 sati.

PRISUTNI:

– predstavnici svih razreda
– koordinatorica Senka Rodin, prof.
– prof. Mirjana Šutalo i Svjetlana Bebić, prof.

DNEVNI RED:

1. Rad skupine mladih Neretvanski gusari i njihov projekt Bistra voda
2. Tjedan 4.a – Dan mladeži i Međunarodni dan tolerancije
3. Planovi 4. b – Vukovar
4. Razno

1. Prof. Svjetlana Bebić obavijestila je članove Učeničkog vijeća o projektu Bistra voda koji financijski podupire europski  program Mladi na djelu, podakcija Inicijativa mladih. U sklopu tog projekta u petak, 23. studenoga, u 17.30 sati održat će se tribine o zdravstvenoj osviještenosti mladih, na kojima će izlagači, između ostalih, biti i dr. Kata Dodig i dr. Neda Bjeliš. Nakon tribina prikazat će se film učenika 4. d razreda na temu onečišćenja voda.
Također, tijekom 12. školskog tjedna organizirane su sportske prezentacije tijekom sata tjelesne i zdravstvene kulture koje će voditi mentori borilačkih vještina.

2. Profesorice i prisutni učenici pohvalili su rad 4. a u organiziranju brojnih događaja tijekom njihovog tjedna. Akcije Plesni ponedjeljak, What’s your name? (utorak), Freeze flash mob (srijeda) izazvali su odlične reakcije i oživjeli školu. Svi predviđaju da će i parlaonica na temu Odlazak mladih iz Hrvatske povodom Međunarodnog dana tolerancije biti jednako uspješna.

3. Idući tjedan, od 19. do 23. studenog, tjedan je 4. b. Taj razred odlučio je ponedjeljak posvetiti spomenu na Vukovar,u čemu će im pomoći prof. Mirjana Šutalo, a zbivanja predviđena za ostale dane bit će iznenađenje za sve.

4. Postavljeno je pitanje o mogućnosti sudjelovanja na Natjecanju iz prve pomoći. Zainteresirani su upućeni prof. Mariji Volarević.

ZAPISNIČAR:
Andrea Matić

III. Vijeće učenika

Treći sastanak učeničkog vijeća u Gimnaziji Metković  održan je 6. studenog 2012. godine s početkom u 12 sati. Na vijeću su sudjelovali predstavnici svih razreda s koordinatoricom profesoricom Senkom Rodin.

Na vijeću je predloženo:

– Uređivanje školskog vrta u prostoru između gimnazije, gimnazijske dvorane te dvorane osnovne škole.

– Kontaktiranje Doma za starije i nemoćne osobe i Udruge za osobe s posebnim potrebama – Prijatelj u Metkoviću zbog organiziranja volontiranja iz Gimnazije.

– Organiziranje dobrovoljnog davanja krvi koji bi provodili maturanti nakon što postanu punoljetni.

– Natjecanje u fotografiji budući da Gimnaziju pohađa mnogo talentiranih fotografa i slikara. Organizirana je i skupina likovnjaka s ravnateljem kao mentorom.

– Određivanje točnog datuma obilježavanja Dana škole.

– Odlazak u Vukovar za obljetnicu pada grada. Također je potrebno ”osvježavanje” obilježavanja obljetnice u školi. (film, fotografije..)

Zapisničar:  Mara Majić

II. Vijeće učenika

Metković, 24. 10. 2012.

Dnevni red:
1. Dani kruha
2. Godišnji plan i program
3. Prijedlozi i pritužbe

Prisutni: svi predstavnici, koordinator prof. Senka Rodin

1. Usvojen plan o provedbi svečanosti Dana kruha.

2. Plan i program vijeća dopunjen i dorađen, te prilagođen mogućnostima i željama učenika. Dogovoreno da će koordinatori projekata u razredima biti predstavnici u vijeću.

3. Predstavnici razreda izložili su prijedloge svojih razreda: projektni dani, klupa ispred škole, obilježavanje dana škole.
Pritužba na zatvorena vrata škole kada pada kiša i onemogućen pristup Internetu za učenike.

Zapisničar:
Martina Manenica

I. Vijeće učenika

Prvi sastanak Učeničkog vijeća Gimnazije Metković u ovoj školskoj godini održan je 18. listopada 2012. godine. Nazočilo je 14 učenika te koordinator  prof. Senka Rodin. Na sastanku se raspravljalo o radu  prošlogodišnjeg Učeničkog vijeća, ali i o temama koje će biti na dnevnom redu ovogodišnjega vijeća. Prihvaćen je prijedlog predstavnice IV.a razreda da se fotografiranjem ovjekovječe Dani kruha u našoj školi, te da se fotografije s te manifestacije izlože u atriju škole.

Još jednom su svi učenici zamoljeni da čuvaju školski inventar i naravno da se pridržavaju odredbi kućnog reda škole.